Solidarity Park: Recordant les Brigades Internacionals a Malgrat de Mar

Presentació del llibre "Les Combatents" pel seu autor, Gonzalo Berger, amb  la historiadora Sònia Garangou i amb l'historiador Alfonso López Borgoñoz (de l'Amical Brigades Internacionals de Catalunya)

Del dijous 30 de maig fins el diumenge 2 de juny de 2024, i un any més, es va celebrar el Festival Solidarity Park 2004 a Malgrat de Mar (veure abaix el programa), una activitat que cada any recorda l'enfosament el 30 de maig de l'any 1937 del vaixell "Ciudad de Barcelona" pel submarí franquista "General Sanjurjo" davant les platges d'aquella ciutat, durant la Guerra d'Espanya. 
Molta gent va morir aquell dia en l'atac, entre ella gairebé un centenar de voluntaris de tot el món que venien a Espanya per lluitar amb les Brigades Internacionals a favor de la República i en contra dels colpistes feixistes que s'havien aixecat en contra d'ella amb el suport de la Italia feixista, de l'Alemanya nazi i de la dictadura portuguesa.
En aquest marc, el dissabte 1 de juny l'Amical de les Brigades Internacionals va posar una taula per a la divulgació i venda de llibres relacionats amb las Brigades Internacionals i amb material de l'entitat, que va ser atesa per la Consol Hernàndez, el Domènec Ruiz i l'Alfonso López Borgoñoz.



A les 11 h va tenir lloc la Taula Rodona "Dones combatents a la Guerra Civil Espanyola" (que es pot veure a Youtube en aquest enllaç -l'audio del vídeo es la versió en anglès de l'interpretació pel públic anglòfon assistent de l'acte, i no les veus originals de la ponent ni dels dos ponents-), amb la presentació del llibre "Les Combatents". El seu autor, Gonzalo Berger, va conversar amb amb la historiadora Sònia Garangou i amb l'historiador Alfonso López Borgoñoz (de l'Amical Brigades Internacionals de Catalunya) sobre la situació de les dones en el front durant la Guerra Civil.



Altres aspectes de les activitats del dissabte al matí:
Exposició fotogràfica sobre llocs de memòria de tot el món

Rob MacDonald en la trasmissió en directe de les activitats per Youtube.



Monument de Rob McDonald a Malgrat de Mar en memòria de l'enfosament del 'Ciudad de Barcelona ' al 1937, al Solidarity Park

Comentaris