Homenatge a les Brigades Internacionals amb motiu del 85è aniversari de la seva desfilada de comiat per Barcelona



Com cada any, el darrer cap de setmana d'octubre es va celebrar al barri del Carmel (Barcelona) un nou acte d'homenatge a les Brigades Internacionals amb motiu de l'aniversari de la seva desfilada de comiat per Barcelona el 28 d'octubre de 1938. Enguany es complien 85 anys.

Interpretació de 'Bella Ciao' per Marta Valero i el Quartet Brossa

L'acte va començar una mica més tard de les 11 h a la Rambla del Carmel, davant del monument a la Brigada Lincoln on es va recordar el comiat amb música del Quartet Brossa i la veu com a solista de Marta Valero.

Va presentar l'acte Eduard Amouroux, president de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, que va dir unes paraules, i posteriorment va cedir el micròfon a Mireia Clemente, que va interpretar el discurs de comiat de les Brigades Internacionals de Dolores Ibárruri.


Discurs de comiat de les Brigades Internacionals de 'La Pasionaria'

Eduard Amouroux va presentar també els parlaments posteriors d'Ulrich Schneider, Secretari de la FIR (traduït per Carles Vallejo); Raquel Gil, regidora de Memòria del Ayuntamiento de Barcelona; Assumpta Escarp, vicepresidenta segunda del Parlament de Catalunya i de Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.





Posteriorment es va procedir a l'acte de ofrena floral al monument de les Brigades.





A l'acte va ser organitzat per l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i es van apropar molts membres de la entitat, que van colaborar activament, aíxi com centenars de persones com a public i per donar suport, entre elles representants d'entitats memorialistes com la Federació Internacional de Resistents, l'Associazione Italiana Combattenti Volontari Antifascisti di Spagna (AICVAS), l'Associació Catalana de Persones Represaliades Polítiques pel Franquisme, l'Amical de Mauthausen i altres camps, i els organitzadors dels actes de memòria a Malgrat de Mar per l'enfonssament del Ciudad de Barcelona al 1937. 
Entre d'altres, també va assistir la ex-alcaldessa de Barcelona Ada Colau, el regidor del districte Josep Lluís Franco Rabell y Gerardo Pisarello, diputat en el Congreso de los Diputados.
Fotos i video Alfonso López Borgoñoz


Comentaris