Homenatge poètic a les Brigades Internacionals a Castelldefels, en l'aniversari del seu comiat a Barcelona



Fotos Anna Vollmer

El passat dissabte 28 d'octubre de 2023, a l'Espai Can Llopart del Centre Cívic Vista Alegre de Castelldefels es va dur a terme un homenatge a les Brigades Internacionals el dia que es complien 85 anys de la seva desfilada de comiat pels carrers de Barcelona el 28 d'octubre del 1938.
L'activitat va ser organitzada per l'associació La Barraquita i va consistir en una lectura de textos i poemes sobre els voluntaris de tot el món que durant la Guerra Civil van venir a Espanya a donar suport a la República. Va coordinar l'acte Joan Fernàndez, amb el suport a la lectura de Diego Méndez, Blanca Serrano i Laura Vollmer.
A l'activitat també va participar Alfonso López Borgoñoz, membre de la junta de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, fent una breu introduccció sobre què van ser les Brigades Internacionals i que, a més, va llegir el poema titulat "Atac Aeri: Barcelona" del poeta afroestatunidenc Langston Hughes que va estar a Espanya el 1937 com a periodista i que recolzava plenament a la República espanyola. 







 

Comentaris