Reinauguració dels murals de Roc Blackblock dedicats al comiat a Barcelona de les Brigades Internacionals





El passat 26 d’octubre de 2023 vam celebrar novament la inauguració del mural dedicat al comiat de les Brigades Internacionals, que el del reconegut muralista Rock Blackblock, ha refet al Passeig de la Circumval·lació de Barcelona, després de que el mural anterior fos vandalitzat per un grup d’elements neonazis.

La reconstrucció del mural ha estat acompanyada, per accions educatives, amb la col·laboració de l’Amical Brigades Internacionals, en que han participat els alumnes de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona, coordinats per en Ioseba Landa i que s’han caracteritzat per l’alt nivell d’implicació de l’alumnat.

L’acte ha estat dirigit per en Ioseba Landa amb les intervencions d’Eduard Amouroux, President de l’Amical Brigades Internacionals, Roc Blackblock, Montserrat Calvo i un grup d’alumnes de l’Institut Quatre Cantons que van llegir un manifest escrit per l’ocasió.












Cal remarcar l’intervenció de la Montserrat Calvo que va explicar que la seva mare apareix en la fotografia que va fer en Walter Reuter, durant el comiat de les Brigades a l’octubre de 1938 i que ha servit de base pel mural. La mare de Montserrat mai va comentar els fets de la guerra a casa però el dia en que aquesta fotografia va sortir publicada al diari, va explicar els fets que van produir la marxa de les Brigades.


L’acompanyament musical va córrer a càrrec d’en Víctor Ramos, que és músic, ballari, bailaor flamenc i actor teatral i que va tancar l’acte amb el cant de l’himne partisà “Bella Ciao” amb l’acompanyament de tot el públic present. 

També volem difundir que Rock Blackblock ha fet unes làmines a mode de "Bo d'ajuda" per autogestionar projectes pels quals no te encara finançamentSerà per pagar grues, pintura, desplaçaments, etc. per a fer  murals. 

Alguns d'aquests projectes ja confirmats són:

  • Mural a Berga sobre Ramon Vila Capdevila, Caracremada
  • Mural a Vallecas, sobre la dinamitera i altres milicianes (amb l'Ateneo Republicano de Vallecas)
  • Mural a Motril sobre "la Desbandá"
N'hi haurà més, però de moment estan massa "verds" per compartir-los.

Partisano gestiona les vendes online i enviaments. 


Comentaris