IES Quatre Cantons, de Barcelona: Inauguració d'un mural de Roc BlackBlock

El dimecres, 14 de juny de 2023, l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya ha participat en la inauguració  d'un mural sobre les Brigades Internacionals d'en Roc BlackBlock, al Passeig de la Circumval·lació, 3 de Barcelona, prop de la Citadella, en el marc de les activitats memorialistes desenvolupades les darreres setmanes per l’IES Quatre Cantons de Barcelona (Camí Antic de València, 37-39, al Poble Nou).

L’acte ha constat de la lectura d’un manifest consensuat entre els i les alumnes de l’IES Quatre Cantons, Una intervenció de Roc Blackblock sobre la seva concepció de l’art i la memòria i l’aportació de l’Amical Brigades Internacionals a càrrec de l’Antonia Jover i l’Antoni Vicente.

L’Antoni Vicente ha agraït la tasca memorialista del professorat, especialment de’n Ioseba Landa, professor d'història, i la participació de l’alumnat de l’institut Quatre Cantons. També ha remarcat la connexió entre l’art i el compromís social i memorialista de l’obra de Roc Blackblock i ha fet esment dels espais de Barcelona relacionats amb les Brigades Internacionals.

Antonia Jover ha parlat dels valors de les Brigades Internacionals, de la cerca de la pau per damunt de totes les guerres, de l’internacionalisme com a element cohesionador de la humanitat per damunt d’idiomes, races i religions, del paper i de la valentia de les dones brigadistes i ha tancat la seva intervenció amb un emotiu…”No pasarán!”.

L’acte ha finalitzat amb el cant conjunt del “Bella Ciao”   amb l’acompanyament de Víctor a l’acordió i Manuela a la guitarra, complementat amb altres himnes de les Brigades Internacionals.







(Foto: Maria Ojuel)
Roc BlackBlock, Antònia Jover, Antoni Vicente i Ioseba landa. (Foto: Maria Ojuel)

(Foto: Maria Ojuel)

Uns dies abans es van poder passar a veure l'obra Eduard Amouroux (presidente de l'Amical de les Brigades Internacional)s a Catalunya) e Isabel. En la imatge de baix es veuen a Carles Vallejo (president de l'Associació  Catalana de Persones Expresses Polítiques del Franquisme); Italo Poma (presidente de l'Associazions Italiana Combattenti Volontari Antifascisti di Spagna -AICVAS- i  l'Eduard Amouroux.


Roc BlackBlock amb membres de l'Amical i l'ACPEPF







Comentaris