Prat del Llobregat: Espai de memòria en homenatge i reconeixement a les víctimes del franquisme i el nazisme

El passat 31 de març de 2023 es va inaugurar als jardins d’Àngel Guimerà del Prat de Llobregat l’Espai de memòria. Un espai que vol ser un reconeixement de l'Ajuntament de la ciutat a totes les persones, nascudes al municipi o que hi mantenien algun vincle amb ell, que van ser víctimes mortals de la repressió franquista i del nazisme.

Van assistir a l'acte d'inauguració Montse Torras, Miguel Angel Diaz, Rosa Eulàlia, Rosario Cunillera,  Tessa Júlia, Enric Cama, Nàdia Cànovas i Ignasi Espinosa en nom de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, de l'Associació Catalana d'exPersones Preses Polítiques del Franquisme i d'altres entitats memorialistes.

Tal com indica el comunicat de premsa del Ajuntament de El Prat "El treball de recerca realitzat durant anys, en arxius i centres de documentació, ha permès identificar, de moment, trenta-cinc persones vinculades al Prat que van ser víctimes mortals del feixisme i el nazisme entre 1939 i 1945. A l’espai es ret homenatge a: catorze persones executades a partir d’uns consells de guerra sense garanties, dotze van morir als camps nazis, set a les presons i dues als camps de concentració espanyols i francesos. La majoria havien nascut fora del municipi, tenien l’ofici d’obrers industrials o jornalers del camp i la mitjana d’edat que tenien quan van morir era de 35 anys".

A l’acte institucional, en el qual van intervenir l'alcalde, Lluís Mijoler, i la regidora de Memòria, Esther Garcia, es va comptar amb la representació de les famílies de les víctimes. 

A la web de Memòria Història de El Prat de Llobregat hi ha un apartat dedicat a l’Espai de Memòria on apareixen els noms de les trenta-cinc víctimes mortals.


D'esquerra a dreta: Montse Torras, Miguel Ángel Díaz, Rosa Eulàlia, Rosario Cunillera,  Tessa Júlia, Enric Cama, Nàdia Cànovas i Ignasi Espinosa 


D'esquerra a dreta: Rosario Cunillera, Montse Torras, Rosa Eulàlia, Enric Cama i Tessa Júlia




Comentaris