Presentació de "Les aigües de l'Oblit" el 17 d'abril a la seu de CCOO Catalunya

El passat dilluns 17 d'abril de 2023 a les 18 h va tenir lloc a la sala de conferències de la seu de CCOO de Catalunya a la Via Laietana 16 de Barcelona, la presentació del llibre "Les aigües de l'oblit", de la historiadora doctora Sònia Garangou Tarrés, que tracta sobre l'enfonsament del vaixell 'Ciutat de Barcelona' davant de les costes de Malgrat de Mar el 30 de maig de 1937 després de ser atacat per un submarí franquista, que l'exercit colpista va obtenir per una donació pel govern feixista de la Itàlia de Mussolini.
La nau transportava nombrossos brigadistes internacionals, morint ofegats una gran quantitat d'ells. Molts d'aquells homes havien creuat mig món per venir a una guerra que tot i que semblava molt llunyana, ells la sentien molt propera i necessària per defensar una democràcia i en la lutxa contra el feixisme. El llibre reconstrueix els fets i s'endinsa de manera precisa en la vida de molts dels voluntaris que anaven al vaixell.
L'acte va ser presentat per Eduard Amouroux, president de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i hi va participar l'autora de l'estudi, i també Mireia Clemente, de La Voz Ahogada i secretària de l'Amical, que va fer una lectura dramatitzada de diversos textos del volum.
L'acte va comptar amb la presència de diversos membres d'entitats memorialistes, com ara Carles Vallejo, president de l'Associació Catalana d'Ex-Persones Preses Polítiques del Franquisme o Rob MacDonald, escultor i impulsor, entre altres, del Solidarity Park de Malgrat de Mar.
Imatges d'Antoni Vicente i Alfonso López Borgoñoz


















Comentaris